Етърки биха с 3:1 “Белене” на празника на града

Публикувано на ср, 12 сеп. 2018
134 четения

Кметът на Белене Милен Дулев (в средата) с треньорите Радослава Славчева и Валентин Витанов.

Футболистките на “Етър” гостуваха за приятелски мач на “Гигант” (Белене) по повод на празника на града, преминал под мотото “54 години Белене град”. Великотърновки се наложиха с 3:1 в двубоя, който бе част от празничната програма. Сред проявите имаше още и турнири по волейбол, шахмат и борба, както и футболен мач между “Гигант” (Белене) и “Устрем” (Крета).
Възпитаничките на треньора Валентин Витанов се наложиха с лекота с 3:1. Играещият пом.-треньор Радослава Славчева се завърна в отбраната, а Велизара Владимирова вече играе като нападател. Именно тя отбеляза и първите две попадения. Още през първата част Владимирова пое на гърди една центрирана топка, напредна и се разписа за 0:1. След почивката домакините от “Гигант” изравниха, но малко след това отново Велизара Владимирова получи пас, навлезе към вратата и направи 1:2. Великотърновки направиха и доста пропуски, а най-красив бе третият им гол в мача – Теодора Йорданова завъртя топката от ъглов удар директно в далечния ъгъл на вратата на домакините – 1:3.
В празничния ден на градския стадион “Гигант” имаше много публика, а на трибуните бе и кметът Милен Дулев. Градоначалникът покани после етърки на обяд в заведение на брега на Дунав, запозна ги с историята на Белене, пое пътя и разходите на тима.
Тази седмица “Етър” стартира в първенството на “А” група при жените, където е настоящ носител на бронзовите медали. В неделя, 16 септември, от 16:30 ч. “болярките” гостуват на ЖФК “Варна”. Седмица по-късно – на 23 септември от 16:30 ч., е първото им домакинство срещу “Риал” (Ковачевци).

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново