“Етър” взе първа победа – 2:1 над “Берое”

Публикувано на сб, 31 авг. 2019
378 четения

„Етър” тръгна по пътя на победите – “болярите” надиграха силния отбор на „Берое” с 2:1 в хубав мач с прекрасна атмосфера по трибуните.

Без чисти положения пред двете врати премина първата третина от мача, като в актива си етърци записаха само удар на Младенов в 13-ата минута, уловен от вратаря, и шут на Руменов встрани от вратата. „Берое” по-често владееше топката, но така и не стигна до положение пред Христо Иванов.

Голът отвори мача. В 33-ата минута след чудесно центриране отляво на Ковачев голмайсторът Дани Младенов се възползва от грешка на Виктор Генев и за кой ли път прониза вратата на противниците – 1:0!

Само две минути по-късно „Етър” можеше и да удвои резултата. Нов чудесен пас на Ковачев отляво намери Ивайло Димитров в чиста позиция, но той насочи топката в обсега на вратаря Перниш. Гостите реагираха с удар на Цветков, изваден от Христо Иванов в корнер.

В 39-ата минута „болярите” имаха нов чудесен шанс – Ковачев напредна и имаше трима свободни съиграчи, но извеждащият му пас бе неточен. В ответната атака Меледже нацели гредата, като Иванов отклони топката с върха на пръстите си. Още две блестящи прояви на стража на „Етър” запазиха преднината на отбора.

Двете агитки създадоха чудесна атмосфера на мача с хореографията си и съвместните скандирания „Българи – юнаци!” и „Етър и Берое!”. Следващата хубава атака на етърци бе в 58-ата минута, когато Ивайло Димитров отново я завърши с удар във вратаря. Старозагорци обаче не спряха да търсят гола и десет минути по-късно Камбуров на празна врата би над гредата. Малко след това за втори жълт картон бе изгонен Бандаловски и „Берое” остана с човек по-малко. Това обаче не отказа гостите – в 72-ата минута след центриране отляво Мартин Камбуров с глава изравни за 1:1.

Рейд на Ковачев две минути по-късно го изведе сам срещу вратаря, но младокът би в него. Така мачът отиваше към поредното реми за „Етър” с гол на Младенов, когато в 89-ата минута стадионът изригна. Две от смените, направени от Росен Кирилов, изработиха победното попадение. Иван Иванов видя чудесно на десния фланг Кольо Станев, той напредна и центрира пред вратата, където Милчо Ангелов насочи топката в мрежата – 2:1!

„Етър”: Хр. Иванов, Илиев (62 Станев), Дюлгеров, Иванов, Кр. Стоянов, Станоев (81 Ангелов), Пехливанов, Руменов, Ковачев (79 Ив. Стоянов), Младенов, Димитров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново