“Етър” привлече играч от испанската Сегунда дивизион

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
459 четения

„Етър” направи сериозна трансферна крачка, като привлече испанския централен защитник Пако Пуертас, който идва от втородивизионния „Фуенлабрада”.

Франсиско Пуертас Трухилано, или както е известен по футболните терени като Пако Пуертас, е роден на 7 ноември 1995 г. в Мадрид, Испания. Висок е 184 см и тежи 74 кг, играе като централен или ляв защитник. Играл е във втория отбор на „Райо Валекано”, след което кариерата му продължава във втородивизионния „Мерида”, „Вилаверде” и „Бургос”, където миналия сезон записа 10 мача и 2 гола. Това лято бе трансфериран във „Фуенлабрада”, който в момента е на 4-о място в Сегунда дивизион. Клубът го преотстъпва на „Етър” до 30 юни 2021 година.

„Пако Пуертас е млад талант, който направи предсезонна подготовка с нас и ще бъде даден под наем на „Етър”, за да продължи развитието си в българската Първа дивизия, докато клубът наблюдава неговия растеж в конкурентно първенство”, обяви на официалния си сайт „Фуенлабрада”.

„Идването ми в „Етър” е добър шанс за мен и за бъдещето ми, да помогна на отбора и заедно да израстваме в Първа лига. Треньорът ще реши къде да ме ползва, но мога да играя в центъра на защитата и като ляв бек, но и на всяка позиция, на която ме поставят. Важното е отборът да побеждава.

Знам, че Велико Търново е един от най-красивите градове в страната, но градът е известен и заради отбора си. „Етър” е един митичен клуб в България и съм много доволен, че ще играя тук, за да помогна да остане в Първа лига.

Нямам проблеми с адаптацията, всичко е наред и се чувствам добре. Хората ме посрещнаха много добре, Христо Иванов говори испански и ми помага във всичко. Щастлив съм да съм тук, да опозная града и да играя за „Етър”, заяви след подписването на договора си Пако Пуертас.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново