“Етър” изпусна да бие “Славия”

Публикувано на сб, 21 Ное. 2020
289 четения

„Етър” изпусна да бие „Славия” като гост в дебюта на новия старши треньор Александър Томаш. „Виолетовите” удариха гредата, ощетени бяха и с неотсъдена дузпа, а Преслав Боруков два пъти пропусна сам срещу вратарите Петков и Вуцов. Това бе второ поредно 0:0 за „виолетовите”, които завършват без победа есенния дял от мачовете.

В 8-ата минута удар на Калоян Кръстев бе спасен от Христо Иванов, още два изстрела минаха покрай вратата. Първата чиста ситуация за етърци бе в 13-ата минута, когато Боруков бе изведен сам пред вратата от Хубчев, но топката отскочи от крака му и той не можа да нанесе голов удар. В 37-ата минута „Етър” отново можеше да поведе – пак Хубчев центрира от фаул и след разбъркването отново Боруков изскочи срещу вратаря, но би в Георги Петков, а добавката отдалеч на Кольо Станев мина до гредата. При ситуацията опитният страж на „белите” се контузи и бе заменен от дебютанта Светослав Вуцов, който в самия край на полувремето улови далечен удар на Алдаир.

„Етър” определено бе по-креативният отбор през второто полувреме и още в първия четвърт час създаде и изпусна поне три ситуации. Първо след контра на Боруков Хубчев центрира и последва корнер. Алдаир прати топката пред вратата, където Мариян Иванов с глава нацели страничния стълб на вратата на „Славия”. Пет минути по-късно отново М. Иванов и Боруков едва не вкараха. В 59-ата минута пък Кольо Станев излезе сам срещу вратаря, но бе пресиран и не успя да нанесе удар.

76-ата минута предложи по една опасност за двата тима – първо Ангелов стреля отдалеч, но вратарят улови, а в ответната атака изстрел на Кръстев бе спасен от Хр. Иванов. Това бе и единствената чиста възможност за „белите” за целия мач.

Най-добрата възможност за „болярите” бе в 82-ата минута, когато Преслав Боруков бе изведен на скорост сам срещу вратата и стреля, но младият Вуцов извади в корнер. След изпълнението му Мариян Иванов скочи да играе с глава, но бе хванат за яката и съборен на земята. Въпреки протестите на етърци реферът Георги Иванов не отсъди дузпата.

В последната минута на добавеното време Иван Петков бе съборен пред пеналта и от фаул Дани Пехливанов стреля, но слабо и Вуцов безпроблемно улови. Така след 2:7 точни удари в полза на етърци дербито на дъното завърши само 0:0.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново