“Етър” бе ощетен срещу “Левски”, а дузпата му срещу ЦСКА беше правилна, обяви шефът на съдиите

Публикувано на чт, 8 окт. 2020
313 четения

„Етър” е бил ощетен в мача с „Левски”, когато загуби с 2:1 сред несъществуващ фаул на Дани Пехливанов, признаха от Съдийската комисия на БФС. Нейният председател Костадин Стоичков обяви, че дузпата в полза на „Етър” срещу ЦСКА е напълно правилна. Но реферът Владимир Вълков е свирил слабо и ще бъде наказан вероятно за 4-6 мача.

“За съжаление, Владимир Вълков е получил слаба оценка и ще бъде наказан. Знаете, че съдия, който има по-ниска оценка от 7.4, по правилник трябва да бъде санкциониран. Все още не сме взели окончателно решение, но по всяка вероятност наказанието на Вълков ще бъде между 4 и 6 мача. Това гласи правилникът. След това той може да получи назначение за Втора професионална лига”, заяви пред медиите шефът на съдиите Костадин Стоичков.

“Защитникът, когато пада на земята, ръката му е права в легнало положение. Когато топката тръгва към него, защитникът тръгва да свива ръката си в лакътя и я прибира до тялото. Т.е. той се опитва да задържи топката. Има опит. Да, действително, когато рамото и ръката е по тялото, не би следвало да има наказателен удар, когато топката удари ръката. Но, когато топката минава под ръката на защитника и той прави движение, свивайки ръката, за мен този наказателен удар е коректно отсъден. Това е мое лично мнение”, заяви Стоичков за дузпата в полза на “Етър” срещу ЦСКА.

На мача „Левски” – „Етър” Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. Това бе отчетено като грешка. „Левски” вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в “Левски”?”, заяви Костадин Стоичков.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново