“Етър-2” стана първенец, БФС обяви временното класиране за крайно

Публикувано на вт, 21 апр. 2020
698 четения

Дублиращият отбор на “Етър” става първенец на “А”областната група, като временното класиране бе обявено за крайно и шампионатът няма да се доиграва. Това стана ясно след заседание на Изпълкома на БФС.

По предложение на президента на Аматьорската футболна лига Румян Вълков, бяха приети следните решения:

В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата.

Същото решение бе взето и за първенствата от Четвърта лига – за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж. В първенствата от Трета лига за сезон 2019/2020 г. няма да има изпадащи отбори в по-долна дивизия.

За доиграване след приключване на извънредното положение и в рамките на определения срок се отлагат Купа АФЛ, Държавно първенство – жени, Национална лига по футзал, Първа лига – плажен футбол и Държавно първенство – студенти.

„Янтра“ (Габрово) е новият член на Втора лига, тъй като има аванс от 4 т., който му дава право за се завърне в професионалния футбол. Същото се отнася и за „Добруджа“ и „Созопол“. От Трета лига изпадащи няма да има и е ясно, че двамата представители на Великотърновска област „Павликени“ и „Академик“ (Свищов) запазват местата си.

За елитната „А“ областна група – зона В. Търново дублиращият отбор на „Етър“ има 7 точки аванс и със сигурност завършва като победител. Дали ще влезе в Трета лига, предстои да обяви Зоналният съвет на БФС, тъй като в зона Северозапад има 7 областни първенци и критерият винаги е бил кой има желание и отговаря на условията за участие.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново