Ерика Йорданова с трети места в стартове за Световната купа по ракетомоделизъм

Публикувано на вт, 11 юни 2019
64 четения

На последните проведени кръгове от Световната купа по ракетомоделизъм в Словакия и Полша взеха участие и ракетомоделистите от област Велико Търново. В Словакия на “Купа Дубница Май 2019”, в много тежки метеорологични условия, най-добре се представи Ерика Йорданова от “СК Моделизми” (В. Търново), която в клас S9A спечели третото място в общото класиране (възрастни и юноши) и взе ценни точки в класирането за Световната купа. При юношите Ерика бе първа.
На “Купа Краков 2019” в Полша времето беше много по-благоприятно и отново Ерика Йорданова спечели трето място в общото класиране в клас S4A (ракетопланер), като само 4 секунди я отделиха от победителя Пламен Йорданов “СК Моделист” (Каспичан). Втори остана представителят на домакините Флорек (Полша). Представителят на “СК Моделист” (Горна Оряховица) Валентин Савов имаше технически проблеми и не се представи на ниво.
В клас S9A (ротор) двамата започнаха добре, но Ерика във втория старт и Валентин Савов в третия старт изпуснаха класирането си в тройката. И двамата останаха на пето място от 40 участници и добавиха ценни точки в актива си за Световната купа. Добро представяне записа и Виктория Йорданова, която в клас (стример) записа 17 място, и трето място при юношите, но за съжаление домакините не направиха награждаване на юношите.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново