Емил Денев с поредна купа, започва своя 44-и автомобилен сезон

Публикувано на ср, 25 ян. 2023
582 четения

Поредна купа в богатата си кариера взе великотърновският автомобилен пилот Емил Денев. Прокурорът бе отличен на годишната Гала вечер на Българска федерация по автомобилен спорт, където бяха връчени наградите на шампионите и техните подгласници от сезон 2022.

Над 350 гости присъстваха на церемонията в Парк хотел “Москва”, като бяха уважени всички призьори от провелите се през годината дисциплини, състезателите, които прославяха българския автомобилен спорт зад граница, партньорите на федерацията, представители на общините, в които се проведоха кръговете от шампионатите, журналисти и хората, които активно съдействаха за успешното реализиране на спортния календар на БФАС.

Емил Денев получи купата за трето място в планинския шампионат, група А. Първи е Динко Иванов със Ситроен С2, втори Любен Емануилов с Пежо 106, трети е великотърновският автомобилен ас с Рено Клио. И тримата този сезон са състезатели на АСК „Дамасцена“ (Казанлък).

Своя 44-и състезателен сезон започва Емил Денев, което е без аналог в историята на автомобилния спорт у нас. Първото му участие е на 25 февруари 1979 г. в рали „Ивайло“, като оттогава досега през годините има спечелени куп шампионски титли.

„Не си броя вече купите, толкова са много. Живот и здраве, продължавам, това ще бъде 44-ият сезон в автомобилизма в състезателната ми кариера. Ще участвам на планинския шампионат и на рали спринт. Благодаря на приятелите, които бяха с мен през годината – на механиците от Варна и Велико Търново и всички приятели, които ме подкрепяха“, коментира Емил Денев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. БФАС

loading...
Пътни строежи - Велико Търново