Емил Денев спечели поредна купа, предстои му 45-и автомобилен сезон

Публикувано на пн, 11 Дек. 2023
427 четения

Поредна купа в богатата си кариера взе великотърновският автомобилен пилот Емил Денев. Той бе отличен на годишната Гала вечер на Автомобилната федерация на България (АФБ), където бяха наградени шампионите и призьорите за сезон 2023 в отделните дисциплини. Емо Денев взе приза за третото си място в генералното класиране в планинския шампионат в своя клас. Любомир Башев е трети в клас RC4, а Теодор Буюклиев – трети в RC5.

Участниците в церемонията в София бяха поздравени със специално писмо от заместник-министъра на спорта професор Даниела Дашева. На церемонията с минута мълчание беше отдадена почит на загиналия на тестове този сезон четирикратен рали шампион на България Мирослав Ангелов и на починалия тази година дългогодишен деятел Маньо Манчоров.

“Благодаря на федерацията, че почете подобаващо Миро. Той бе изключителен пилот, в същото време уважителен и скромен човек, който много ни липсва на всички.
За мен отминаващата година бе много тежка – на първо място заради загубата на приятел и колега, на второ заради тежкия инцидент, който претърпях. На практика колата ми беше унищожена заради безхаберието на чиновниците. Това ми коства титлата в планинския шампионат, защото трябваше да карам само в още едно състезание, за да съм първи в клас RC – група А до 2000 куб. см. Благодаря за подкрепата на екипа ми и на приятелите Радослав Владев и Красимир Гърдев”, коментира Емил Денев.

В българския шампионат няма друг пилот с толкава много сезони зад гърба си, като Емил Денев. Първото му участие е на 25 февруари 1979 г. в рали “Ивайло”, като оттогава досега през годините има спечелени куп шампионски титли.

“Не си броя вече купите, толкова са много. Живот и здраве, продължавам, предстои ми 45-ият сезон в автомобилизма в състезателната ми кариера и се надявам с автомобила, който в момента подготвяме, да се преборя”, коментира Емил Денев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново