Емил Денев изпрати успешна година, шампион на рали спринт в клас RC3

Публикувано на пн, 3 Дек. 2018
489 четения

Великотърновският пилот Емил Денев (СК “Мегапорт”) изпрати поредната си успешна година в автомобилния спорт. Той бе удостоен с три купи при награждаването на призьорите на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) за 2018 г., най-ценната от които – за първото си място в страната и шампионската титла на рали спринт в клас RC3. Церемонията се състоя в Международен Експоцентър в София, като събра над 200 пилоти. На нея по традиция бяха отличени първите трима от всеки клас в категориите рали, рали спринт, затворен маршрут, планинско изкачване, рали крос, автокрос, гимкхана и дрифт.
Емил Денев с навигатор Богомил Ненов оглави за сезона първото място в своя клас RC3, като изпревари Петър Бакалов и Белослав Денчев от АСК “Вромос Жакен”. Великотърновският автомобилен пилот е на втора позиция в класа си за годината в планинското, а на рали е на почетното трето място след Антон Титов и Дияна Стоянова.
В генералното класиране на рали победител е великотърновският екипаж Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, които са първи и в класа си RC2. Напълно заслужено Спортен клуб “Мегапорт” е първи и в отборното класиране в страната за 2018 г. В рали спринта Ангелов и Сивов също са първи в генералното класиране, а клубът е втори след “Дунав Рейсинг”.
“За мен постигнатото през годината бе програма-максимум, изключително съм доволен. От 11 старта направих осем подиума и само в три не завърших. Станах първи на рали спринт в класа си, втори на планинско и трети на рали. На 60 години да станеш шампион в конкуренцията на доста по-млади съперници – гордея се с това. Сърдечно благодаря на всички приятели, съотборници, механици, близки за помощта, без тях нямаше да успея”, коментира Емо Денев. Шефът на Окръжна прокуратура – В. Търново, признава, че е единственият в Европа действащ прокурор и автомобилен шампион. През месец май той беше награден от главния прокурор Сотир Цацаров с най-високото отличие в професията си – “Кортик на Прокуратурата на Република България” за заслуги.
Трите си купи автомобилният пилот ще посвети на тримата си внуци. “Имам трима внуци – момчета, последното се роди през август т.г., за всеки има по една купа”, сподели Емил Денев, който е истински пример за дълголетие в спорта, а през 2011 г. бе избран и за Спортист на годината на В. Търново. Амбициран е да продължава и занапред. През 2019 г. подготвя тържество, с което да отбележи 40 г. активна спортна дейност. “Продължавам следващата година да залагам на рали спринта и ралито, ако остане време ще участвам и в планинското. Спортът е велико нещо и най-доброто, с което може да се заеме всеки човек”, добави 60-годишният окръжен прокурор и топпилот.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново