Двете купи от Великденския турнир на ШК “Асеневци” отидоха в Павликени

Публикувано на чт, 25 апр. 2019
97 четения

Двама павликенчани вдигнаха купите в “А” и “Б” турнирите от вътрешния календар на ШК “Асеневци”, който излъчи и най-новите си шампиони измежду петте общини, където се провеждат тренировки. Общо 52 деца от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица, Павликени и Полски Тръмбеш взеха участие в състезанието, което беше разделено на две категории: “А” турнир – за деца, които тренират от по-дълго време, и “Б” турнир – за деца, започнали тренировки през втория учебен срок.
В група “А” участие взеха 24 деца, които изиграха 5 партии с шахматни часовници. С пълен точков актив – 5 от 5 възможни, Денислав Христов от Павликени заслужено вдигна купата. Той взе златен медал и в групата на четвъртокласниците, следван от Ивелин Стефанов и Димитър Марков, които попълниха и челната тройка в генералното класиране. При третокласниците Мария Калчева се окичи със злато, следвана от Николай Георгиев и Веселин Маринов. В групата на 2-ри клас Данаил Боев е първи, следван от двамата представители на П. Тръмбеш Калоян Георгиев и Ерик Иванов. При най-малките Теодор Тутеков стана първи, следван от Димитър Кънчевски и Денислав Коджабашев. При момичетата Йоана Йорданова взе златния медал.
В група “Б” 28 деца играха по 5 партии и отново с пълен актив купата вдигна представител на школата в Павликени – Божидар Златанов. Той взе златен медал и в групата на най-големите, следван от Александър Караилиев и Тодор Петров. При третокласниците най-добре се представи Кристиян Гугучков, а челната тройка попълниха Алекс Манахов и Георги Христов. При второкласниците медали взеха Илия Герджиков, Петко Попкирилов и Християн Христов. При най-малките със злато се окичи Димитър Герджиков, следван от Стефан Петров и Румен Колев. След награждаването имаше и томбола с предметни награди за всички, които този път не успяха да се преборят за медалите.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново