Два сребърни медала за ШК “Етър” от Купа “Траяна”

Публикувано на чт, 17 Ян. 2019
42 четения

ШК “Етър” спечели два сребърни медала от провелата се в Стара Загора надпревара за Купа “Траяна”. Турнирът бе за международно ело с участието на 140 състезатели от 30 клуба. Те бяха разделени на три групи по възраст – в турнир А и Б за деца до 8-10 г. и 12-14 г. играха на контрола 30 минути плюс 30 секунди на ход в 7 кръга. Стефани Бижева раздели при десетгодишните първо-второ място при момичетата, но остана втора по допълнителни показатели. Тя стартира с 4 победи и качи 8 точки рейтинг. След това срещна победителя при момчетата Мартин Димитров от Варна, срещу който игра отлично, но направи грешка в края на играта и загуби. Стефани завърши с 5 точки, заедно с Йоана Кръстева от “Елит” (София). Трета е представителката на домакините Фабияна Костадинова.
В същата група отлично класиране записа Слав Чамурков. Той е пети при момчетата с 5 точки от 4 победи, 2 ремита и 1 загуба. Неговият брат-близнак Веселин Чамурков и Мартин Кънчев стартираха успешно, но втория ден не издържаха на напрежението и останаха по-назад в класирането с по 3,5 точки. Успешен дебют направиха Велислав Величков, Александър Александров и 6-годишният Виктор Стоядинов при най-малките.
Кристиан Ангелов в турнир В до 12-14 години спечели сребърен медал с 5 точки. Той беше един от лидерите в групата. Решителна загуба в последния кръг от победителя в турнира Васил Кондов ( Сливен) го лиши от златото. Никола Стоянов остана с 3 точки.
В открития турнир С по ускорен шах (25 мин.+30 сек.) също имаше представители на “Етър”. Емил Петков зае призовото 5 място. Стилиан Ангелов е втори до 14 години и покачи рейтинга си с 22 точки. Архитект Никола Лалев записа 19-о място след дълго отсъствие на турнирната сцена.
Всички участници получиха сертификати и сувенири, а призьорите – купи, медали и парични награди.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново