Дузпи решиха финала за Купата на M&BM, журналист на “Янтра ДНЕС” – със специалния приз

Публикувано на пт, 2 юни 2023
305 четения

Дузпи решиха оспорвания финал за Купата на M&BM, провел се на стадион „Ивайло“, до който достигнаха “Етър” и “Севлиево лейдис”. След 0:0 в редовното време при наказателните удари севлиевки надделяха с 6:5 и взеха купата. Етърки са втори, но получиха повечето от индивидуалните награди.

Специалната купа за най-голям принос към турнира пък бе връчена на спортния журналист от “Янтра ДНЕС” Анатоли Петров, който отразява всички издания в 15-годишната история на състезанията.

Надпреварата бе част от националната програма „Децата и футболът“ и е организирана от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново. В нея участваха 8 отбора, съставени от девойки, родени след 01.01.2008 г.

Купата на шампионките от Севлиево лейдис връчи Ани Радоева – маркетинг мениджър на M&BM. От името на президента на компанията Павел Петров тя награди първите 3 отбора с парична премия. Освен това всички отбори получиха футболна екипировка, топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор M&BM. В награждаването на призьорите се включиха още героите от САЩ’94 Бончо Генчев и Илиян Киряков, генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, както и Николай Христозов – главен координатор към АБФ.

На трето място завърши “Розова долина” (Казанлък) след разгромна победа със 7:0 над “Чардафон” (Габрово). Пети станаха девойките на “Чавдар” (Троян), които се наложиха над връстничките си от “Болярки” (Велико Търново) с минималното 1:0. В мача за 7-ото място “Локомотив” (Дряново) победи “Светкавица” (Градешница) с 1:0.

Индивидуалните награди, които бяха раздадени на турнира:

най-добър вратар: Кайра Добрева (Етър)

най-добър защитник: Тереза Попова (Етър)

най-добър полузащитник: Цветелина Славчева (Севлиево лейдис)

най-добър нападател: Рая Ангелова (Севлиево лейдис)

голмайстор: Катрин Колева (Чардафон)

най-техничен състезател: Лора Василева (Етър)

най-полезен състезател: Гергана Ковачева (Чавдар Троян)

най-добър състезател на турнира: Теодора Росенова (Розова долина)

най-добър треньор: Йоана Джамбазова (Севлиево лейдис)

купа за изключителен принос към турнира: Анатоли Петров (Янтра ДНЕС)

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново