Дублиращият тим на “Етър” би израелския “Макаби Бней Рейна” с 4:3 в Тетевен

Публикувано на вт, 20 авг. 2019
239 четения

Победа в първия си международен мач постигна дублиращият отбор на “Етър”. Възпитаниците на Марин Стефанов надиграха израелския “Макаби Бней Рейна” от град Ер Рейна с 4:3 в контрола, играна в Тетевен, като при това обърнаха резултата от 1:3 до 4:3 в своя полза. “Макаби Бней Рейна” бе и най-стойностният противник до момента за “виолетовите” в подготовката – израелският третодивизионен тим е трети в класирането в своето първенство и сега се готви с амбиции за влизане във Втора дивизия, като е на предсезонна подготовка в България.
Съперникът поведе с 1:0 с гол на Мохамед Абу Рая още в началото на двубоя. Малко след това обаче етърци изравниха – след центриране на Николай Лазаров защитник си отбеляза автогол за 1:1. “Макаби Бней Рейна”, който по думите на Марин Стефанов, е доста стойностен отбор, наниза още два гола чрез Мохамед Абу Рая и Бахаа Халаби и дръпна с 3:1, но малко преди почивката “Етър-2” намали. Кристиян Иванов направи чудесен пробив и бе съборен в наказателното поле, а от отсъдената дузпа Димитър Стилиянов бе точен за 3:2. Така завърши и полувремето на мача в Тетевен.
През втората част младите таланти на “Етър” наложиха волята си. Марио Балъков се разписа с попадение за 3:3. В 82-ата минута великотърновци постигнаха пълен обрат. Димитър Байдаков изскочи сам срещу вратаря на израелския тим и бе съборен, а отсъдената дузпа бе реализирана от Кристиян Кънчев за победното 3:4!

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново