Дублиращият отбор на “Етър” с първи мач – излиза срещу “Трявна”

Публикувано на пт, 26 юли 2019
121 четения

Първи мач в историята си ще изиграе новосформираният дублиращ отбор на “Етър”. Младите надежди на “виолетовите” излизат в проверка срещу третодивизионния “Трявна”. Мачът е днес от 18 ч. на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна. С него тимът започва поредицата от контроли преди началото на първенството на “А” областната група. От клуба призоваха феновете да подкрепят момчетата от дублиращия тим в техните срещи, както го правят и за първия отбор.
На 30 юли етърци гостуват на друг третодивизионен тим – “Локомотив” в Дряново. На 1 август момчетата на Марин Стефанов ще срещнат в Габрово новия обединен местен “Янтра 2019”, подготвящ се за участие в Трета лига. На 3-ти пък габровци ще гостуват на “Етър”, вероятно на терена в Леденик. На 6 август е вторият мач с “Локо” в Дряново, а за 11-и е договорена проверка със “Севлиево”, но провеждането ѝ зависи от старта на сезона в нашата Трета лига. Двубоят ще се състои, ако той бъде отложен за 18 август.
Дублиращият отбор на “Етър” ще играе в “А” областната група със задача да влезе още първия сезон в Трета лига, където трайно да се утвърди. Целта е младите футболисти на клуба да продължат развитието си директно в мъжкия футбол, като се създават кадри за първия отбор.
Междувременно стана ясно, че още един опитен футболист, носил виолетовата фланелка, се включва в дублиращия отбор. Росен Ванков вече започна работа като помощник-треньор на Марин Стефанов. Голяма е вероятността централният защитник да влиза и в игра, когато има възможност, както това ще прави Тодор Колев. Бранителят е продукт на великотърновската школа и бе капитан на “Етър”, след което и на “Ботев” (Враца) в елита.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново