Добрин Буров спечели национален турнир на пушка

Публикувано на пт, 30 Ное. 2012
125 четения

Добрин Буров спечели златен медал на пушка при мъжете на Националния турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие, който се проведе на стрелбището на ЦСКА в София. Състезателят на “Етър-100” (Велико Търново) не остави шансове на конкуренцията и с резултат 590 точки спечели първото място. Втори с пет точки по-малко остана Иван Йорданов (ЦСКА). Бронзов медал завоюва Тихомир Петров от АП-Спорт (В. Търново) с 569 точки. При мъжете на пистолет Николай Колев (АП-Спорт) завърши трети с добър резултат от 575 точки. Първи е Красимир Соколов (“Нове”), следван от Самуил Донков (ЦСКА). Веселин Колев (“Етър-100”) се представи добре в дебютното си участие на пистолет.
При жените с въздушен пистолет три състезателки от двата търновски клуба влязоха във финала. Маргарита Ойсолова (АП-Спорт) е трета с 367 т., съотборничката й Яна Митева е пета. Сред най-добрите осем при дамите се подреди и треньорката в “Етър-100” Йорданка Бурнева – Среброва.
Вчера във В. Търново бе открито 12-о издание на Националния турнир по спортна стрелба “Царевец”. Състезанието се организира от “Етър-100”, съорганизатор е Националният военен университет, който предостави базата си за надпреварата. Турнирът дава възможност на стрелците да настроят мерниците за новия състезателен сезон. Той събра участници от всички възрастови групи, от момчета и момичета до мъже и жени в дисциплините пушка и пистолет.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново