Днес избират “Спортист на годината, 19 клуба номинираха състезатели

Публикувано на пт, 14 Дек. 2012
103 четения

Общо 19 спортни клуба са номинирали свои състезатели за анкетата “Спортист на годината”, съобщи спортният експерт Георги Давидов. Днес от 10 ч. членовете на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта заедно със спортните журналисти ще гласуват в анкетата за избор на най-добрите в три категории – при мъже и жени, за подрастващи и за най-добър треньор.
Топ 10 при най-големите, топ 5 при младежите и треньор № 1 ще си разделят общо 5000 лв. награден фонд. Имената на победителите ще станат ясни на церемонията на 19 декември, когато кметът Даниел Панов ще връчи наградите. Освен традиционните грамоти и парични премии, този път ще има и статуетки за първите.
Изключително ниска активност от клубовете беляза тазгодишната анкета. От над 70 регистрирани на територията на общината клубове заявки са подали едва 19. Куриозното е, че те са посочили едва 13 спортисти при мъжете и жените, които ще се борят за място в топ 10…
Малко по-голяма е бройката при младежите и девойките – 16 посочени имена, а при треньорите кандидатите са десет. Организаторите все пак уточниха вчера, че не са финиширали окончателно с обработването на заявките, така че до днес тази цифра може и да има леко увеличение.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново