Днес е финалът на юношеския турнир в памет на Юли Манзаров

Публикувано на ср, 17 апр. 2013
144 четения

“Чавдар” (Етрополе) изненада двукратния шампион “Стяуа” (Букурещ).

Днес ще стане ясен победителят в юношеския международен турнир по футбол в памет на Юлиян Манзаров. Десетото юбилейно издание се проведе не през август, а през април, както бе през 2004 г., когато стана трагедията в р. Лим със свищовските деца. Надпревара в крайдунавския град стартира в неделя с участието на шест отбора, е десетият носител на трофея ще стане ясен тази вечер от 17 часа на стадион “Академик”.
Съорганизатори са фондация “Ангели от Лим”, Община Свищов и Стопанска академия “Д. А. Ценов”.
Отборът на “Единство” (Биело поле) е първият финалист в турнира. Черногорските юноши взеха две чисти победи в предварителната група “Б”. Те биха с 1:0 юношите на ЦСКА, като ценното попадение отбеляза Молош Грандов. Другата победа бе с категоричното 4:0 над “Ботев” (Пловдив). Така “Единство” завърши първи и стана финалист. Втори в групата останаха младите “армейци”, които надделяха над “канарчетата” с 2:1 и днес ще спорят за 3-4 място.
Далеч по-завързана бе група “А”. Финалистът от тази група бе определен снощи след мача между “Лудогорец” и “Чавдар” (Етрополе).
Тук двукратният носител на купата “Стяуа” (Букурещ) победи разградчани с 2:0, но след това падна от етрополци с 1:0 в мач, белязан с три червени картона. Ценния гол вкара Любослав Младенов от дузпа. Така преди последния мач и трите отбора имаха шансове за финала.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново