Димитър Цеков показа силата си в шахмата

Публикувано на пт, 15 Февр. 2019
239 четения

Голмайсторът на “Етър” за всички времена Димитър Цеков спечели поредното издание на турнира на ветерани по шахмат, което се провежда ежемесечно в Клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост”. Цеков показа, че е най-добрият шахматист сред футболистите и най-добрият футболист сред шахматистите, като за първи път спечели турнира под името “Втора младост”, но преди е печелил предходното съревнование “Шапката на Капабланка”.
Майсторът на спорта Димитър Цеков събра актив от 7 точки от 9 възможни, което му осигури първото място. Втори в класирането е гросмайсторът по кореспондентен шах Младен Гуджев, който има 6.5 точки. Трети е Атанас Атанасов с актив от 6 точки. Последните двама в класирането – Станев с 2 т. и Петров с 0.5 т., ще трябва да минат отново през квалификациите.
Турнирът се провежда от великотърновските шахматни ветерани и традиционно преминава при оспорвани битки и качествена игра, като в него участват 10 шахматисти в основната схема. Според регламента постоянен носител на купата “Втора младост” ще стане този, който спечели три поредни турнира. Квалификациите за следващия турнир ще бъдат на 11 март, в тях могат да участват всички желаещи над 60 години, а самият турнир ще бъде на 13 март, съобщи Станьо Гатев. Участниците в надпреварата благодарят на ръководството и уредниците на клуба “Втора младост” за условията, при които провеждат традиционната си надпревара.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново