Димитър Цеков пак спечели надпреварата “Втора младост”

Публикувано на пт, 15 Мар. 2019
144 четения

Голмайсторът на “Етър” за всички времена Димитър Цеков за втори пореден път спечели месечното издание на турнира на ветерани по шахмат, което се провежда в Клуба на пенсионера и инвалида “Втора младост”. Цеков, който е сочен за най-добрият шахматист сред футболистите и най-добрият футболист сред шахматистите, грабна еднолично първото място с актив от 7 точки от 9 възможни. Точно толкова той събра и в миналото издание, когато отново бе първи.
На второ място се класира Атанас Атанасов с 6.5 точки, следван от трима шахматисти с по 5.5 точки – Христослав Панов, Иван Илийков и Станьо Гатев, а шести с 5 т. е Живко Хлебаров.
Турнирът се провежда от великотърновските шахматни ветерани и традиционно преминава при оспорвани битки и качествена игра, като в него участват 10 шахматисти в основната схема. Димитър Цеков с втората си победа има сериозен шанс да стане постоянен притежатал на купата “Втора младост”, тъй като според регламента тя отива завинаги в този, който спечели три поредни турнира, а после трябва да бъде учредена нова надпревара под друго име.
Квалификациите за следващия турнир ще бъдат на 15 април, в тях могат да участват всички желаещи над 60 години, а самият турнир ще бъде на 17 април, съобщи Станьо Гатев. Участниците в надпреварата благодарят на ръководството и уредниците на клуба “Втора младост” за условията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново