Димитър Кушев и Ивайло Иванов водят при стрелците в турнира

Публикувано на вт, 22 ян. 2013
170 четения

Нападателите Димитър Кушев от “Лайтс” и Ивайло Иванов от “Водстрой” водят с по 4 гола при стрелците след първата седмица на общинския зимен турнир по футбол в ДКС “Васил Левски”. Кушев вкара и четирите си гола в един мач, а Иванов се разписа и в двете досегашни срещи на отбора си. С по три попадения плътно ги следват Йордан Кабакчиев от “Царевец”, Любомир Борисов от “Водстрой”, Лъчезар Русев от “Ив комерс” и Енвер Силистралиев от “Севастократор”.
Точно 86 гола бяха вкарани в 20-те досегашни мача от турнира, което прави средна резултатност по 4.3 гола на мач. С хеттрик в актива си са Русев и Силистралиев. Най-резултатният отбор до момента е “Водстрой” с 11 вкарани гола, следван от “Лайтс” с 9 и “Ив комерс” с 8 (но само от един мач). Най-много пък са пуснали играчите на “Облак” – 11 гола, които са на път да станат първият отпаднал отбор. Сигурни осминафиналисти са “Лайтс” и “Водстрой”, които натрупаха още първата седмица по две убедителни победи. Напред от всяка от осемте групи ще се класират само първите два отбора, а жребият за 1/8 финалите е на 30 януари.
Два отбора записаха по две победи и почти си осигуриха места в елиминациите. Миналогодишният победител в надпреварата “Лайтс”, за който играят бивши етърци, води в група “А” с 6 точки и голова резлика 10:0. В група “В” начело е “Водстрой” също с 6 т. и голова разлика 11:2. С две поражения в актива си е “Облак”, който е пуснал 11 попадения във вратата си.
Снощи се играха третите срещи и в останалите групи: “Ив комерс” – “Деник лифт” в група “З”, “Долапчиеви” – “Амфора” в група Ж”, “Пауър Моушън” – “Спарта” в група “Е” и “Фортуна” – “Федерка” в група “Е”. Какво предстои днес: 17 ч. “Адзурите”- “Лайтс-експорт”, 18 ч. “Света гора”- “Ветеран-99”, 19 ч. “Гегитрейд”- “Тремол” и 20 ч. “Лас Вегас” – “Ветеран турист”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново