Бербатов пред „Янтра ДНЕС”: “Видях във В. Търново повече, отколкото дори си представях!”

Публикувано на чт, 29 Ное. 2018
3462 четения

„Посрещането ви беше фантастично. Наистина се чувствам поласкан от начина, по който ме посрещнахте и сърдечно ви благодаря!”. Това бяха първите думи на легендата Димитър Бербатов във Велико Търново пред стотиците, които дойдоха за представянето на неговата автобиография „По моя начин”. Клуб Седем бе препълнен с негови фенове, а опашката от желаещи да получат автограф и да се снимат с него се точеше извън заведението. А срещата започна с бурни овации и с дружно изпълнение от всички на химна „Glory Glory Man United”.

Близо три часа Димитър Бербатов разказва за себе си, за книгата си и раздаде стотици автографи на почитателите си, голяма част от които бяха и деца. Председателят на Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед” Емил Йорданов пък му подари специално рисувана за него картина на художника Христо Панев. Бербатов бе впечатлен и от обстановката в клуба, която наподобява истински музей на „Юнайтед” с фланелки, автографи, снимки и послания от легенди на „червените дяволи”.

След края на вълнуващата вечер Димитър Бербатов сподели впечатленията си специално за „Янтра ДНЕС”. „Всичко мина прекрасно, хората са много позитивни и срещата ми хареса. Едно голямо уважение към хората, които дойдоха, беше ми интересно да отговарям на въпросите им. По-различно е от това, което съм правил досега и се надявам да съм зарадвал хората със снимките и автографите. Надявам се да им хареса и книгата.

Като пътувахме насам, си говорихме, че аз никога в кариерата си не съм играл във Велико Търново. Сега гледам „Етър” как се справя заради Краси Балъков и им желая само успехи. Едва ли има нещо, което не е казвано за Балъков. Аз съм играл с него, той беше човекът, който ми центрира за гола, който вкарах на Петер Шмайхел. Краси винаги се е държал много добре с абсолютно всички в националния отбор. Продължавам да поддържам контакт с него и когато се видим, винаги ми е готино. Следя изявите му като треньор в момента и се радвам много, желая му успех в треньорската работа.

Що се отнася до домакините от фенклуба на „Манчестър Юнайтед”, видях дори повече, отколкото си представях! Дано нашият български клуб излезе още по-напред в класацията на фенклубовете, тъй като този отбор си заслужава да го подкрепяш. Аз съм играл в него и се надявам накой ден друг българин да успее да облече екипа на „Юнтайтед”. Само адмирации, винаги е хубаво да има такова място, което да събира хората заедно, да ги сплотява, да гледат и обсъждат мачовете. Знам добре за какво става въпрос, тъй като аз го правя с моите приятели. Да се събират като колектив, като един отбор, е най-добре за всички футболни запалянковци!”.

Очаквайте обширно интервю с Димитър Бербатов!

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново