Диляна Петрова от “Локо” спечели четвърта титла по бокс за девойки

Публикувано на ср, 7 Дек. 2022
154 четения

Диляна Петрова спечели четвърта шампионска титла от държавното първенство по бокс за девойки. Състезателката на “Локомотив” стигна до златото в кат. 50 кг след три категорични победи.
Ботевград прие последното голямо състезание за годината – първенството за мъже, жени и девойки. При девойките Диляна Петрова, която е националка за своята възраст, направи две безапелационни победи, за да стигне до финала. Първо отказа Имам Дамла от “Арда”, а след това с 3:0 съдийски гласа победи Милена Николова от “Победа”. В спора за златото срещна Мирослава Росенова от Шумен, която победи и преди два месеца в първия кръг от държавното първенство.
Състезателката на “Локомотив” тръгна много уверено и на два пъти свали в нокдаун своята съперничка още в първата част. Като втория път само гонгът за край на рунда спаси боксьорката в червен екип. Росенова все пак се върна в мача и изигра и следващите два рунда, но повече бягайки от боя и настъпателната Диляна. Горнооряховчанката спечели с единодушие на тримата съдии. В синия ъгъл напътствия даваше пом.-треньорът на “Локомотив” Борислав Иванов. В дебюта си на боксовия ринг Йована Христова от “Локо” завърши на трето място в категория до 48 кг.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново