Деян Куздов: “Бербатов смята, че “Етър” е добър старт за него в треньорството”

Публикувано на ср, 13 ян. 2021
370 четения

Димитър Бербатов ще започне работа в „Етър”. Ще помага по време на подготвителния лагер и след това ще остане в екипа“, обяви председателят на УС на клуба Деян Куздов, като потвърди новината, че бившият капитан на националния отбор започва работа при „виолетовите“. „Това, че футболист като Бербатов ще работи в клуба е положително не само за “Етър”, но и за Велико Търново като цяло. Мисля, че това е позитивно за развитието на футбола в България като цяло. Според мен е важно хората, които са били навън, които са натрупали необходимия опит и знания да се върнат тук и да помогнат да изкачим футбола на по-високо ниво. Искам да подчертая, че тук не става въпрос за финансови претенции от страна на Бербатов. Той иска да помогне. Смята, че “Етър” е добър старт за него в треньорската професия. Той е в много добри отношения с целия ни треньорски екип. Това е най-подходящата обстановка и атмосфера, в която той може да започне кариерата си като треньор“, сподели Деян Куздов.

„Димитър Бербатов ще работи с нападателите. Ще помогне да се развият техните качества. В нашия отбор те са по-млади момчета и има какво да научат от човек като Бербатов”, добави той. По неговите думи все още не се знае дали с идването на Бербатов етърци ще успеят да задържат Преслав Боруков в отбора. „Всичко зависи от самия футболист и от неговия агент. Водят преговори с други отбори, но ние се надяваме той да остане при нас, защото ще е важен в борбата ни за спасяване. Вече 4 години сме в елита, ще се борим до последно. Много хора ни бяха отписали допреди няколко кръга. Мисля, че имаме всички шансове да се спасим от изпадане. Всички в отбора са оптимисти. Никой не разглежда варианта при, който “Етър” ще изпадне. Аз съм убеден, че ние ще успеем да се спасим“, заяви председателят на клубната управа.

Самият Бербатов все още не е коментирал новината. От „Етър” го очакват при отбора по време на лагера в сeло Ягода, който е от 18 до 31 януари.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново