Девойките на “Етър-64” останаха четвърти за Купата на България

Публикувано на вт, 15 ян. 2019
89 четения

Девойките старша възраст на “Етър-64” останаха на предпоследното четвърто място на финалите за Купата на България по хандбал. Надпреварата се проведе в Хасково, където петте отбора финалисти играха по системата всеки срещу всеки.
Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева допуснаха три загуби и записаха една победа, като изпревариха само “Ники спорт” (Сливница).
“Виолетовите” започнаха с поражение от връстничките си от “Бъки” (Габрово) с 24:12, като след първата част губеха с 14:2. Във втората среща те взеха хубава победа над “Ники спорт” с 40:30, вземайки първата част с 22:17. Най-важен бе третият двубой срещу “Панагюрище”, в който обаче етърки отстъпиха с 24:30 (12:15), а в последния мач от турнира загубиха и от домакините от “Хасково” с 34:24 (16:13), което им коства спечелването на медали. Купата стана притежание на девойките на “Бъки”, спечелили всичките си 4 мача, следвани от хасковлийки и панагюрки.
“Габровският тим е с класа над всички и нямаше конкуренция за купата. За нас фатална бе контузията в коляното на Кристияна Караманлиева, която игра само в две от срещите. Предстои ѝ ядрено-магнитен резонанс, който ще покаже колко тежка е контузията. През април са финалите от държавното първенство и с нея реално можем да се борим за второто място”, коментира президентът Атанас Атанасов.
Именно на Караманлиева обаче бе връчен призът за най-полезен състезател в турнира. Най-добър вратар е Ивон Дюлгерова от “Бъки”, най-добър защитник – съотборничката ѝ Мадлен Тодорова, а голмайстор с 49 попадения – Маринела Панайотова от “Хасково”. Нито една състезателка от великотърновския клуб не попадна в идеалната седмица.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново