Девойките на “Етър-64” до 14 г. спечелиха Купата на България

Публикувано на вт, 17 ян. 2023
1417 четения

Първия трофей за годината във витрината на ХК “Етър-64” донесоха девойките до 14 години. Възпитаничките на треньора Станислав Йорданов грабнаха Купата на България след безапелационно представяне на финалите в Хасково, където спечелиха всичките си мачове.
През декември етърки победиха убедително и в квалификационния турнир, като тогава треньорът заяви: “Миналата година в тази възраст станахме втори и за купата, и на държавното първенство, но бяхме с деца с една година по-малки. С оглед на резултатите през този сезон ще се борим за две първи места, отборът е обигран и готов за предстоящите срещи”.
И това стана факт. В първия си мач на финалите в Хасково “Етър-64” удари “Бъки” (Габрово) с 24:13. Втората победа срещу “Спортист” (Кремиковци) със същия резултат ги класира на полуфиналите. Там “виолетовите” надежди сразиха “Панагюрище” с 22:12 и стигнаха до финала срещу “Бяла”. Последва и най-важната победа – 22:14, която донесе купата и златните медали!
Мартина Тодорова бе избрана за най-полезен състезател на турнира, Емили Андреева бе обявена за най-добър вратар, а Мелиса Еролова влезе в “златната” седмица на надпреварата и получи приза за голмайстор.
“Изключително съм доволен от момичетата – от мотивацията им и желанието за победа. Това беше целта ни и я постигнахме! Чудесен турнир за нашия отбор, следващата цел е и първото място на държавния финал и шампионска титла на България”, коментира Станислав Йорданов. Държавните финали ще бъдат на 22-25 юни, като домакинът още не е определен.
До края на януари финали за Купата на България предстоят още на две възрасти на “Етър-64”. 16-годишните девойки, също водени от Станислав Йорданов, след седмица са на финали, които ще се проведат в Бяла, а 14-годишните момчета с треньор Десислава Николова на 28-29 януари ще спорят за купата в Хасково.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново