Делегацията на “Омония” (Арадипу) бе приета в Община Велико Търново

Публикувано на пт, 23 авг. 2019
158 четения

Делегацията на кипърския “Омония” (Арадипу) бе приета в Община Велико Търново от зам.-кмета на града проф. Георги Камарашев. Сред гостите бяха зам.-кметът на Арадипу Парту Христодопулос, Йорго Хаджиматеу – президент на клуба в продължение на 25 години, легендата на “Етър” и настоящ треньор в “Омония” Валентин Игнатов, както и някои от неговите млади футболисти.
Проф. Георги Камарашев, който е президент и на “Етър”, запозна гостите с успехите на футболния клуб, за успехите му през миналия сезон и за детско-юношеската му школа, като подчерта, че двама юноши вече се в първия отбор, а сега има проект да се обхванат и детските градини. “Кметът Даниел Панов ни оказва голяма подкрепа. Стадион “Ивайло” е много хубав, Общината инвестира много средства в него, имаме и помощ от държавата, която направи осветлението – най-доброто в България. Финансовите ни възможности не са много големи, но разчитаме на местния бизнес и на Община В. Търново”, заяви проф. Георги Камарашев.
Сърдечна благодарност за приема изказа Йорго Хаджиматеу, който в продължение на 25 г. е бил президент на “Омония” (Арадипу). Той разказа, че отборът дълги години е бил в елита, сега играе във Втора дивизия, но има амбиции да се завърне. Община Арадипу е от 25 000 души и е съвсем близо до Ларнака, който е 80 000. Това породи и коментари, че ако “Етър” бе преодолял “Левски” на баража за Лига Европа, едва ли щеше да загуби с 0:7 от местния АЕК (Ларнака)… “Омония” (Арадипу) т.г. празнува 90-годишен юбилей. “И ние не сме богат клуб, разчитаме и на Общината, те се радват, че работим и с децата. Вальо Игнатов е като Господ за нас – 14 години е в нашия клуб и ги учи на правилен футбол”, каза Йорго Хаджиматеу.
“Детският тим спечели първенството и ги доведохме във В. Търново. Голямо удоволствие е за нас това, което правите и видяхме, допада ни изключително много”, добави той. Зам.-кметът Парту Христодопулос също благодари за гостоприемството и сподели, че общините трябва да помагат на спорта, защото младите са нашето бъдеще. Община Арадипу също помага на “Омония” според своите възможности.
Валентин Игнатов призна, че е безкрайно радостен за топлото посрещане и че във В. Търново не са го забравили, както и за предоставените отлични условия за подготовка. Днес на младите футболисти на “Омония” ще бъде осигурена опознавателна обиколка на старата столица. В края на срещата проф. Камарашев връчи на гостите подаръци – символи на Велико Търново, на Игнатов и виолетов флаг с логото на града, а на свой ред получи от кипърските гости флаг и значка на “Омония” (Арадипу).
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново