Даят: “Задължително трябва да вземем точки”

Публикувано на пт, 7 Дек. 2012
109 четения

Сердар Даят говори по проблемите в “Етър” преди последното домакинство с “Ботев” и сподели очакванията си за предстоящия мач.
– Има двама нови треньори, как ще коментирате назначаването им?
– Аз ги чакам от 6 седмици… Познавам ги и идват по мое настояване. Единият от тях е завършил в Германия, кондиционен треньор е, а другият идва от Турция, той се занимава с анализи и статистика, проучване на съперниците. Мачовете на съперниците трябва да се гледат на живо, а не на дискове, които най-често закъсняват. След януари той ще го прави за всеки мач.
– Остават ли българските помощници и това означава ли увеличаване на щаба?
– Да, остават. Проблемът с българските ми асистенти е, че не говорят английски или немски и трудно комуникираме. Необходим е по-голям екип, защото работата не е само за двама души.
– Готови ли сте за мача с “Ботев” (Пд)?
– Трябва да сме готови за всеки мач, но след това 1:7 с “Левски” – не знам… Имаме психологически проблем, защото не е лесно да се играе след този много лош мач.
– Ще успее ли все пак отборът да се вдигне?
– Аз вярвам в тях, в това, че са способни да играят добре. Но срещу “Левски” това не беше моят отбор, аз не можех да ги позная и не мога да си обясня защо. Физически са добре, технически също, работим заедно от 5-6 седмици…
– Има упреци, че “Етър” е играл прекалено офанзивно срещу “Левски” и това е причина за разгрома…
– Аз се опитвам да играем и в атака, и в защита, но нещата не се получиха.
Какво знаете за “Ботев” (Пд)?
– Гледах последните им три мача на запис. Каквото съм видял, ще го обсъдим с футболистите на “Етър” и ще го кажа на тях.
– Ако играе добре, отборът може ли да вземе точки от “Ботев”?
– Ние можем и да спечелим, трябва да спечелим, защото играем у дома. Днес на тренировката играчите ми харесаха, защото бяха мотивирани и концентрирани. Задачата ни от мача с “Ботев” е минимум една точка.
– Разбрахме, че в последните дни сте бил в Европа да гледате футболисти за “Етър”?
– Да, бях няколко дни в Германия, Холандия и Полша. Гледах много играчи.
– Кога ще има нещо конкретно?
– През януари. Трябва да се прецени кои играчи са добри и са от полза на отбора и с кои трябва да се разделим. Днес тренираха едва 14 футболисти плюс трима юноши. Този малък брой е проблем.
– Това означава ли, че ще има нова селекция?
– Ако аз правя отбора, ще работя за изграждането му минимум 6 месеца. Не искам повече да виждам това постоянно движение на тръгващи си и пристигащи футболисти. И обещавам, че това нещо ще бъде прекратено. Така не може да се работи – един да идва, друг да си отива. Опасно е за футбола.
– Шефовете ангажират ли се с това да няма повече текучество?
– Да, обещаха ми. Искат “Етър” да има добър отбор, а аз смятам, че за това са необходими 6 месеца здрава работа с едни и същи играчи.
– Дошли са на проби поредните двама играчи от Франция?
– Да, довел ги е техен мениджър. Но сега не е подходящият момент – в последните два-три дни. Едва ли ще ги вземем, защото не са този тип играчи, които търся.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново