Даниел Панов отличи със Старопрестолна грамота и Златна перпера бореца Рамазан Рамазанов

Публикувано на пн, 25 сеп. 2023
312 четения

Старопрестолна грамота и Златна перпера връчи инж. Даниел Панов на състезателя по борба на СК „Илия Павлов“ Рамазан Рамазанов. Той е най-успешният спортист на клуба, а т.г. е впечатляващ с представянето си. Първо спечели Международния турнир „Дан Колов – Никола Петров“ и стана носител за Златния пояс, после – европейски вицешампион на първенството в Загреб, а преди броени дни донесе бронзов медал от световното в Белград. Това е първият медал за България в свободния стил от 10 г. насам.

Човекът, който го доведе в старата столица и го подготвя за тези успехи, е треньорът Мирослав Колев – двукратен Треньор № 1 на В. Търново.

В залата бяха и достойната смяна – младите борци от СК „Илия Павлов“: шампионите т.г. Кристиян Михайлов, Аспарух Анастасов, Ник Дойчинов, Петя Бояджиева, Катерина Бояджиева, вицешампионите Алекс Асенов, Владислав Сеизов и Кристина Лазарова, бронзови медалисти – Алдин Алдинов, Мирослав Стойков, Мирослав Атанасов и Наталия Бояджиева. Почти всички от тях са ученици в Спортното училище.

„Отличията на Рамазан Рамазанов са огромен успех, защото издигат авторитета и имиджа на Велико Търново. Благодаря на Мирослав Колев за това, което прави за него и клуба. Многото награди на спортистите от клуба са оценка за работата в СК „Илия Павлов“ и се радвам, че носите успехи на историческата и духовна столица на България“, заяви кметът инж. Даниел Пенов. Той пожела на децата техният пример да бъде Рамазан Рамазанов, треньорът Мирослав Колев и неговият помощник Борислав Колев, да носят славата на В. Търново по целия свят и им връчи и знамето на Велико Търново.

„Готвих се здраво за световното първенство, исках златен медал, но останах с бронз. Сега преминавам в олимпийската категория до 74 кг, където ще участвам на държавното първенство. Дай Боже, да го спечеля и ще се боря за квота на Олимпиадата.

Във Велико Търново се чувствам като у дома си. Живея при своя треньор и наистина се чувствам като вкъщи. Бъдещето ми е свързано с България, мисля да участвам не само на Игрите през 2024 г., но и на следващата Олимпиада. Целият си живот съм отдал на този спорт и искам да спечеля колкото може по-престижни отличия, защото моят живот е борбата“, сподели Рамазан Рамазанов.

От своя страна Мирослав Колев връчи на Даниел Панов спортен екип на клуб „Илия Павлов“ с пожеланието да бъде все така близо и да помага на спорта.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново