Дани Младенов: “Целта ни е да избегнем баражите, но Лига Европа – защо не?”

Публикувано на ср, 31 юли 2019
74 четения

Голмайсторът на “Етър” Даниел Младенов бе избран за играч на първия кръг в елита, като чак сега получи наградата си в “Пресклуб България” в столицата.
“Радвам се, че в първия кръг отборът ни се представи добре и аз помогнах с двата ми гола – да се надяваме както започнахме, така и да завършим сезона с добри резултати и да почнем с победите още в събота. Относно мача с “Черно море” – тежък мач във Варна срещу силен отбор, който бе в серия от две победи на старта. Имахме малко късмет, не беше най-добрият ни мач, но за наша радост взехме точка.
За първите два мача с ЦСКА и “Левски” доста хора ни бяха отписали. Понякога тези мачове са по-лесни от другите, мотивацията е съвсем различна – повече се защитава отборът и разчита на контраатака. Очаквах да победим някой от трите отбора, ако трябва да бъда честен – не съм си мислел за три равенства. Но представянето ни дотук отговаря на нивото, което сме в момента”.
Младенов коментира треньорската промяна в клуба и обясни, че на отбора е нужно време, за да свикне с изискванията на новия наставник. “Още не може да се каже дали “Етър” е по-добър в сравнение с миналата година. Започнахме добре, но доста силни футболисти ни напуснаха – 4-5 човека, взехме нови на тяхно място. Отборът от две години се изграждаше, имахме стил, ще бъде трудно да се сработим с новите колеги, трябва ни време. Имаме нов треньор, нови изисквания, надяваме се тези три положителни резултата на старта да ни дадат самочувствие за следващите мачове и да започнем да побеждаваме.
Новият треньор има своите виждания за играта, ясно е, че нямаше как да атакуваме и да пресираме по целия терен “Левски” и ЦСКА, дори “Черно море”. Сега предстои да разберем как ще се представим срещу отбори, които трябва да натискаме – работим, надявам се, че ще имаме успехи. Миналата година играхме много силно, отборът дори стоя наравно с “Левски” в мача за Европа, който и да беше победил нямаше да е трагедия за другия”, добави играчът.
Младенов разкри какви са целите на “Етър” през новия сезон. “Нашата цел е да избегнем първо баражите за оставане в групата. А ако видим, че отборът е готов за мачове в Лига Европа, защо не? Ясно е, че феновете имат високи изисквания, все пак ние сме на терена, за да затвърдим това представяне. Надявам се още в мача с “Ботев” (Пд) да покажем, че сме силни и готови да побеждаваме на “Ивайло”.
За Дани Младенов няма значение кой вкарва головете за “Етър”, като самият той подчерта, че не се надпреварва с колегата си Тодор Неделев, който по-рано бе награден за “Играч на 2-ри кръг” и също започна силно новия сезон.
“Надявам се да почна да вкарам и на собствен терен – миналата година изпратих един добър сезон, този също започна добре. Няма значение кой вкарва головете, важното е да натрупаме точки. И преди съм го казвал – във футбола всеки си има своите качества, ако всеки прави това, което може, няма да има проблеми. Няма да правим някаква надпревара, не сме централни нападатели. Някои от нападателите във водещите отбори ще се борят за този приз. На Тошко Неделев не му пожелавам успех срещу нас, но му пожелавам да бъде здрав и да бележи много”, завърши по адрес на своя колега той.
Младенов вече има три попадения през настоящия сезон в първенството, след като се разписа на два пъти във вратата на ЦСКА и веднъж в тази на “Черно море” в последния кръг. В следващия си двубой “Етър” приема у дома “Ботев” (Пд) в търсене на първи успех през сезона.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново