Бронзови отличия за търновския бадминтон

Публикувано на пт, 8 Февр. 2019
90 четения

Бронзово отличие извоюва “Бадминтон скуош клуб” – Велико Търново, на зоновото първенство по бадминтон за деца до 11 години. Надпреварата се състоя в зала “Берое” в Стара Загора, а въпреки грипната ваканция великотърновският клуб участвува на това първенство, макар и с ограничен състав и отсъствие на най-добрите в тази възраст.
“Независимо от това клубът ни се представи достойно. Бронзов медал извоюва Изабела Петрова в дисциплината единични игри. На двойки с партньорка от Пловдив Изабела се класира на 4-то място. Другото добро класиране е на Кристиян Контер, който на двойки с партньор от Стара Загора е осми, а на смесени двойки заедно с Изабела Петрова също са на 8-ма позиция”, съобщи председателят на клуба Димо Димов.
В специализираната зала за бадминтон “Европа” в София се проведе държавното първенство за мъже и жени по този спорт. Великотърновецът Стилиян Макарски, който в момента е играещ треньор в Швейцария, се представи много силно на държавното и спечели бронзов медал в най-трудната дисциплина – мъже индивидуално. На двойки с Гергин Недялков от София, както и на смесени двойки с Димитрия Попстойкова от София, Стилиян Макарски взе пети места в страната.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново