Боруков в топ 5 за най-прогресиращ играч, Димитър Илиев стана Футболист на 2020 г.

Публикувано на чт, 21 ян. 2021
101 четения

Нападателят на “Етър” Преслав Боруков влезе в топ 5 за Най-прогресиращ млад играч за 2020 г. На церемонията Футболист на годината за втори пореден път големият приз Футболист № 1 на България бе спечелен от капитана на “Локомотив” (Пловдив) Димитър Илиев. На втора позиция остана лидерът в отбраната на ЦСКА Валентин Антов, а призовата тройка се допълни от друг защитник, този на “Лудогорец” – Антон Недялков.
Доминик Янков от “Лудогорец” спечели приза за Най-прогресиращ млад играч за изминалата година. На втора позиция остана Филип Кръстев от “Славия”, а трети е Валентин Антов от ЦСКА. Топ 5 допълниха Илиан Илиев-младши от “Черно море” и Преслав Боруков от “Етър”, който събра 6 гласа.
Боруков е и на 17-ото място в генералното класиране за Футболист на годината с 4 точки, шести е в анкетата за най-добър нападател с три гласа. Треньорът на етърци Александър Томаш е на 16-а позиция при треньорите с 1 точка.
Наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов” в памет на легендарния футболист на “Етър” спечели посмъртно Нако Велянов. Шофьорът на “Беласица” спаси целия отбор на петричани от тежка катастрофа, след като получи инфаркт, докато пътуваше с отбора от гостуване, след което за огромно съжаление загуби живота си. Наградата на Велянов бе връчена на семейството му.
Междувременно трансферът на Преслав Боруков в Чехия пропадна. Нападателят на “Етър” имаше оферта от шестия в местното първенство и участник в групите на Лига Европа “Слован” (Либерец), но я е отхвърлил. От “Слован” са предложили много изгодна във финансово отношение оферта, която родният таран е приел. Той дори е преминал задължителните медицински прегледи и двете страни са били близо до подпис. Проблемът е дошъл от настояването на чешкия клуб в последния момент да включи в договора откупна клауза на стойност няколко милиона евро, което не е устройвало Боруков.
Още не е сигурно дали нападателят ще доиграе сезона в “Етър”. Той има договор с клуба до лятото, но интерес към него не липсва както от България, така и от чужбина. “Виолетовите” не могат да го спрат, ако някой клуб извади 60 000 евро и самият футболист приеме предложението.
Боруков беше сред най-силно представилите се играчи в еfbet Лига през есента. 20-годишният нападател се присъедини към “болярите” от “Шефилд Уензди” и веднага се превърна в основна фигура, като вкара 6 гола в 14 мача. Той е реализирал повече от половината попадения на “Етър” и наставникът Александър Томаш много се надява да разчита на него в битката за оцеляване в елита.
От “Етър” досега не са коментирали официално нищо по темата “Боруков”, въпреки многото писания по медиите в последния месец.

Призьорите от Футболист на годината за 2020 г.:
Наградата “Лъвско сърце – Трифон Иванов”: Нако Велянов
Гол на годината според феновете: Тодор Неделев
Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова
Най-прогресиращ млад футболист: Доминик Янков
Най-добър чужденец в efbet Лига: Али Соу
Най-добър вратар в efbet Лига: Мартин Луков
Най-добър защитник в efbet Лига: Валентин Антов
Най-добър халф в efbet Лига: Тиаго Родригес
Най-добър нападател в efbet Лига: Мартин Камбуров
Треньор № 3 на България: Илиан Илиев
Треньор № 2 на България: Стамен Белчев
Треньор № 1 на България: Николай Киров
Футболист № 3 на България: Антон Недялков
Футболист № 2 на България: Валентин Антов
Футболист № 1 на България: Димитър Илиев
Страницата подготви
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново