Борците на “Локомотив” с 4 медала в Кубрат

Публикувано на пн, 31 май 2021
104 четения

Държавните шампиони Илиян Ангелов и Дениз Ахмедов от горнооряховския “Локомотив” спечелиха златни медали и при участието си в турнира за Купата на кмета на гр. Кубрат. Двамата си оспорваха и купата за най-техничен състезател на турнира, а в крайна сметка тя бе присъдена на Илиян. В турнира участваха 107 състезатели от 16 клуба. “Локомотив” беше с един във възраст подготвителни групи и 10 във възраст деца.
На първо място в кат. 30 кг се класира Илиян Ангелов, който е и шампион на страната за деца. Той постигна 4 победи – три спечели с туш, една с технически туш. Това му донесе и купата за най-техничен състезател. Същото убедително представяне направи и Дениз Ахмедов в кат. 32 кг. Дениз, който е двоен държавен шампион тази година, също постигна три победи с туш и една с технически туш. Убедителността на двамата локомотивци безкрайно затрудни домакините, които дълго спориха за кой от двамата трябва да е купата. Като компенсация за Дениз остана това, че той бе награден от олимпийския, световен и европейски шампион Хасан Исаев.
Трето място в кат. 59 кг при децата заслужи Петър Мутафов. Също с бронзов медал е Денислав Сахатчиев в кат. 30 кг при подготвителните групи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново