Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на БФС

Публикувано на пн, 27 Ное. 2023
474 четения

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Това обяви самият той след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз. Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София.

Пред сградата на футболния съюз в Бояна имаше засилено полицейско присъствие, органите на реда докараха и водно оръдие.

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов обяви, че оставката на Борислав Михайлов като президент на централата ще доведе до извънреден изборен Конгрес. Временно длъжността на Михайлов ще изпълнява Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал.

„Оставката на господин Михайлов е основание за свикване на нов изборен Конгрес. Ще се свика нов Изпълкъм на 6 декември, за да се изберат дата и час, да се започне подготовка за нов Конгрес. Процедурата е поне два месеца. Трябва да се състави някакво време, ако има отказ от свикване. Самият Конгрес е поне месец след обнародване на процедурата от Търговския регистър“, започна Попов.

„Ще си свършим работата от гледна точка на закона и устава. 540 клуба ще участват на Конгреса. Подадената оставка е основание за провеждане на извънреден изборен Конгрес. Ще се приемат всякакви кандидатури. В момента, в който бъде обявен следващият Конгрес, вече съобразно сроковете в устава ще бъдат издигани кандидатури. Изпълкомът ще определи точките на Конгреса“, завърши Борислав Попов.

Членът на Изпълкома Веселин Балевски заяви, че вероятно изборният Конгрес ще е на 15 март. Според него не съществува вариант, при който оставката на Михайлов да не бъде приета.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново