“Болярчета” и “Ботев” (Дебелец) правят общ отбор

Публикувано на вт, 2 юни 2020
334 четения

Общ отбор ще сформират два футболни клуба от общината – СК “Болярчета” и “Ботев” (Дебелец), който ще продължи да развива младите футболисти. Идеята бе представена от президента на “Ботев” (Дебелец) Георги Недев и членовете на УС Красен Иванов и Калоян Калчев, както и от президентите на “Болярчета” Десислав Божков и Николай Колев.
“Сключихме договор за сътрудничество между двата клуба. В момента ние имаме деца във Футбол 5, 7 и 9, “Боларчета” имат отбори в същите възрасти. С новото сътрудничество ще имаме възможност да сформираме един общ отбор на Футбол 11, ще се казва “Ботев” (Дебелец), който ще участва в първенствата”, съобщи Георги Недев.
Тимът ще бъде за децата, които стават на 12 години (набор 2008) и им предстои вече да участват на Футбол 11. Треньори на новия отбор ще са Калоян Калчев и Десислав Божков.
“Идеята е да дадем шанс за развитие на децата в по-горно ниво, след като обединим двата отбора след Футбол 9. Целта е с времето те да заиграят в елитните първенства и мъжкия футбол като “Ботев” (Дебелец). Нашите деца, които са тръгнали още от детските градини, да има къде да се развиват занапред в кариерата си”, поясни Десислав Божков.
Младите футболисти ще се готвят по обща методика, като вече се води кореспонденция дори с гранд като “Аякс”. Далеч сме от тези водещи школи, но идеята е да си сверим с тях часовника, да се ползва всичко иновативно, което може да се приложи у нас. Много важно е треньорите да се подготвят и черпят от големия опит, да участват в семинари и да се развиват, което ще бъде чудесно за развитието и на децата. Неотдавна подписахме договор за партньорство и с “Левски” (Сф), съобщиха инициаторите.
Новият обединен отбор, набор 2012 г., наесен ще се включи в зоновото първенство на Футбол 11 под името “Ботев” (Дебелец). Правим всичко възможно децата да бъдат подсигурени с всичко, обявиха от двата партньорски клуба.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново