Боксов клуб “Ивайло” изпрати силна година

Публикувано на пт, 20 ян. 2023
154 четения

Над 30 състезатели – мъже, юноши младша и старша възраст и професионалисти картотекира Боксов клуб “Ивайло” за 2023 г. Ръководството на клуба определи отминалата година като силна, а като най-значимо събитие беше определен мачът на Стефани Койков със суперзвездата на проумотъра Франк Уорън – Антъни Ярд. Наред с Тайсън Фюри Антъни Ярд е един от най-елитните боксьори в света, припомнят от клуба. Сама по себе си покана за боксов мач със звезда от този ранг е голямо признание за забележителните качества и добрата кариера на Стефани Койков.
“Радваме се, че по справедлив начин са го оценили и са ни дали шанс да имаме предстaвител, който да играе бокс пред най-големите световни ценители на този мъжки спорт”, смятат от БК “Ивайло”.
Много радостно беше и представянето на Тинко Банабаков през отминалата година. Тинко също игра мач с непобедим боксьор на Франк Уорън – Мас Масуд (Super Mas). Масуд е също проект на най-богатата промоторска компания. Те залагат много на него и след мача му с Тинко, който завърши със съдийско решение, Масуд спечели още 3 победи с нокаут. Освен впечатляващата среща в Лондон, четирикратният Спортист № 1 на Велико Търново добави и още няколко много зрелищни победи в своята статистика през отминалата година.
Мартин Иванов, друго момче от клуба, зарадва с три победи с нокаут. Име, с което се надяваме, че някой ден много сериозни боксьори ще трябва да се съобразяват, анализират от “Ивайло”. Иванка Иванова – Лъвицата, също обиколи заедно с треньора Евгени Донев доста държави в Европа, като най-значимият ѝ мач беше със световната шампионка Фабиана Битики, от която отстъпи с една точка със съдийското решение.
Марио Найденов също направи много мъжки дебют при професионалистите, а Мирослав Димитров е републикански шампион при аматьорите. Основната заслуга за тези успехи е на президента и треньор на клуба Евгени Донев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново