Бивши футболисти на “Кристъл палас” и “Хъдърсфийлд” защитават честта на “Етър”

Публикувано на вт, 2 апр. 2019
440 четения

Флорент Боджадж и най-новите попълнения на “Етър” се срещнаха с великотърновци в местен клуб. Те разказаха как са станали част от виолетовия отбор, какво е усещането да играят за него и си припомниха интересни неща от футболното си минало.
От петимата млади играчи най-отдавна в отбора е Флорент Боджадж. В “Етър” е от 17 юли 2018 г. Роден е в Косово на 13 април 1996 г., но от едногодишен живее в Лондон. Той е албански юношески национал. Пет години играе в Англия. Флорент дебютира в мъжкия отбор на английския “Хъдърсфийлд”, когато е на 18 г. Там има 8 мача като резерва, в които отбелязва 1 гол и 1 асистенция в сезон 2015-2016 г. Преди да дойде в “Етър”, Боджадж изиграва 11 мача за “Пирин”, вкарвайки 5 гола. “Бях в “Пирин” три месеца. Чрез агента ми се свързахме с Красимир Балъков и разговаряхме. Предложиха ми да дойда в “Етър”. Прецених, че ще е хубаво за мен да приема. За моето идване във В. Търново стимул беше и самият Балъков, който е голям футболист, познат и уважаван в цял свят. Градът много ми харесва. Знам, че е популярна туристическа дестинация. В отбора се разбираме добре, защото много от играчите знаят английски и я няма езиковата бариера. Всички ме приеха с отворени обятия. Сега не се притеснявам за бъдещето, а се концентрирам в настоящето и в мачовете,” сподели Боджадж.

Илия Джамов е друг футболист на “Етър”, който е
играл на Острова.

Роден е на 11 юни 1998 г. Бил е в юношеските отбори на ЦСКА и “Кристъл Палас”. “Престоят ми в английския тим мога да определя като “великолепен”. Там бях около две години и половина, от 16 до 18-годишна възраст. Ако трябва да сравнявам футбола и условията там с тези в България, бих казал, че разликата е огромна. Парите са основен фактор за това. Въпреки всичко смятам, че в “Етър”, благодарение най-вече на Красимир Балъков и останалите от ръководството се извлича максимумът”, сподели той. Илия обясни, че е дошъл в “Етър” от “Добруджа”, където играл един полусезон. Преди това е бил в пловдивския “Локомотив”. “Случи се така, че имахме общи познати с Балъков, свързах се с него и се разбрахме да дойда на проби. Харесаха ме и ми предложиха договор. Съотборниците ми ме приеха добре. Обстановката тук е много стимулираща. Всички искаме да постигнем максимума”, обеща Джамов.

Януари 2019 г. тимът
подписва и
с опитния Здравко Илиев.

Той е роден на 19 октомври 1984 г. в Ст. Загора. Юноша е на “Берое”. Там играе 6 сезона, записвайки 86 мача и спечелвайки Купата на България. С другия старозагорски тим “Верея” има 4 сезона и 90 мача като капитан. “Офертата от “Етър” дойде още лятото на 2018 г., но първенството беше започнало. Вече бях поел ангажимент към “Верея” и нямаше как да си тръгна. Зимата вече се получиха нещата и съм доволен от това. С някои от момчетата в “Етър” съм играл и в други отбори, познаваме се. Приеха ме добре. В. Търново много ми допадна, а с болярките тепърва ще се опознаваме”, пошегува се Илиев. “Когато играех във “Верея”, на два пъти се изправяхме срещу отбора на “Етър”. И в двата мача беше много трудно.

Милчо Ангелов разказа как е дошъл при
“виолетовите”.

“Още бях в ЦСКА, когато говорих с Балъков да дойда в “Етър”. Това се случи по-миналото лято. Сезонът беше започнал. Имах желание изцяло да разтрогна договора си с ЦСКА и да си намеря друг отбор. Преди да се свържа с Балъков обаче, бях говорил с Венци Стефанов. Той ми помогна да се “отърва” от ЦСКА, защото там нямаше как да се наложа. Играх една година в “Славия”, но видях, че и там не е добре. Още в началото на декември 2018 г. заявих, че искам да напусна отбора. Към края на първенството се свързахме с Балъков. Не сме водили дълги разговори. Разбрахме се да дойда в “Етър” и да си започна подготовка. С Краси се познаваме отпреди и впоследствие уточнихме условията. Обстановката тук е много добра. Всички момчета са страхотни, колективът е невероятен. Краси Балъков е голямо име в България и по света и всеки изпитва респект към него. С огромния му опит и като футболист, и като треньор е нормално да допринесе за обстановката и добрата подготовка”, разкри Ангелов, който облече виолетовия екип в началото на 2019 г. Бившият юношески и младежки национал е роден на 02.01.1995 г.

На срещата
присъства и
преотстъпеният
Александър
Георгиев.

Роденият на 10.11.1997 г. футболист играе като ляво крило, но е използван като ляв бек, атакуващ полузащитник или дясно крило. Юноша е на “Светкавица”. През 2008 г. се явява на кастинга на “Жилет” за деца и е избран от Стоичков да тренира в школата му “Виляфранка”, откъдето преминава в Академия “Литекс”. Едва на 17 г. дебютира във втория отбор на ловешкия тим. От 2016 г. е в ЦСКА, където има 19 мача и 1 гол. През есента игра под наем в “Септември”. Преминава през всички юношески и младежки формации на националния отбор. През януари 2019 г. бе преотстъпен от ЦСКА и до края на първенството ще е футболист на “Етър”. “Балъков ми се обади един следобед. Ние сме работили заедно в “Литекс”. Поговорихме си, поразпита ме как са нещата при мен. Последваха разговори и с ръководството на ЦСКА и така дойдох в “Етър” под наем. Във В. Търново много ми харесва. Градът е прекрасен. Хубав отбор, публика, чудесна атмосфера на мачовете. Всичко е ОК”, завърши Георгиев.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново