БФС спря и първенствата в елита, “Етър” в почивка до 23 март

Публикувано на пн, 16 Мар. 2020
81 четения

Във връзка с приетото от Народното събрание извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.
Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.
Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.
Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната.
Футболистите от представителния отбор на “Етър” бяха разпуснати в почивка засега до 23 март. После ръководството на клуба ще вземе решение как ще се процедира занапред и кога ще бъдат възобновен тренировъчният процес при спазване на всички препоръчани мерки за ограничаване на разпространението на заразата.
Тренировките в детско-юношеската школа на “Етър” вече бяха преустановени до второ нареждане.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново