БФС насрочи мачовете на “Етър” основно за всеки понеделник

Публикувано на пт, 9 окт. 2020
149 четения

“Левски” проявява интерес към Преслав Боруков

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз обяви програмата за следващите 4 кръга в efbet Лига, като така станаха ясни и точните дати и часове на мачовете на “Етър”.
“Виолетовите” гостуват на “Ботев” (Пловдив) в 9-ия кръг на 19 октомври (понеделник) от 20:15 ч. После приемат “Берое”, като двубоят е на 26 октомври (понеделник) от 19:30 ч. на стадион “Ивайло”. Следващото гостуване на етърци е в 11-ия кръг на 2 ноември (понеделник) от 18:00 ч. Домакинството срещу “Арда” е на 8 ноември (неделя) от 12:30 ч.
Крайно любопитно е как в следващия кръг има цели 5 мача в събота и неделя, а само два са в понеделник и вторник, и то точно на етърци. С пращането на “Етър” да играе все в понеделник БФС на практика лишава “виолетовите” от подкрепата на техните фенове при гостуванията. Как на практика хора, които работят или учат, могат да пътуват до Враца за мач, който започва в работен ден в 18 ч., след като трябва да тръгнат едва ли не по обяд…
Междувременно стана ясно, че нападателят Преслав Боруков може да стане част от зимната селекция в “Левски”. Играчът на “Етър” е юноша на “сините”. Преслав направи отлични мачове за “болярите” – той бе на терена в 6 от миналите 8 кръга, като в тях реализира 2 попадения. Боруков е водещият реализатор на състава от Велико Търново. Дебютното му попадение за тима бе именно срещу “Левски” при загубата с 2:1 на “Герена”. След това бе точен и при 1:3 от “Локомотив” (Пловдив) на “Ивайло” и изигра важна роля и за спечелената точка срещу ЦСКА в предишния кръг.
Етърци се отказаха от привличането на португалеца Яник Джало. Бившият дългогодишен играч на “Спортинг” (Лисабон) дойде на стадион “Ивайло” и тренираше с тима, но явно не е впечатлил с моментната си форма. Днес “виолетовите” играят контрола с ЦСКА-1948, като мачът е на градския стадион в Правец от 14:30 ч.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново