Без публика на стадионите поне до края на август

Публикувано на пн, 3 Авг. 2020
67 четения

Без публика по трибуните ще започне новият сезон на футболните първенства във всички групи. Със заповед на спортния министър бе удължен до 31 август срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи се провеждат без публика.
Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител на състезанията. Маските остават задължителни за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес.
Тази седмица всички отбори от Първа и Втора лига ще минат PCR тестове, съобщи вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев. Няма конкретика точно колко болни от отбор трябва да има, за да се отложи мач, но в сряда ще има Изпълком на БФС и решенията на футболната централа дали ще се отлагат мачове зависят от ситуацията. “Борим се с кризата и с коронавируса. Като цяло всички сме заплашени от COVID-19, включително и първенството. Но към момента няма такава заплаха, стартираме си по план на 7 август”, заяви Фурнаджиев. “В сряда ще имаме заседание на Изпълкома, тогава ще се прецени обстановката, ще се види има ли болни футболисти, колко са на брой и ще се вземат решения в зависимост от това. Аз мисля, че един път в месеца е достатъчно да се тестват за COVID-19 футболистите, естествено, ако няма заразени”, уточни той.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново