Бай Деян Чаушев игра хоро на 103-ия си рожден ден

Публикувано на сб, 18 мар. 2023
814 четения

Вярвате ли, че 103-годишен човек може да играе хоро? Може, може! 103 години навърши днес бай Деян Чаушев и игра хоро за празника си! Жив и здрав, бодър като момченце… С вечната усмивка на лицето.

Днес познатият на стотици хора великотърновец пое към 104-ата година от живота си! Сутринта бай Деян получи от нас торта и духна свещичките, след което имаше видео връзка с Мира Добрева от БНТ, която писа за него в книгата си „Столетниците“.

„Много добре се чувствам! Идеално, чудесно, бодър съм! Напълни ми се душата за празника. Здрав съм.  Даже ми се играе, развеселих се. Мога даже да бягам! Как се изкарва до 103 години? И аз не знам, чудя се как започвам 104-ата си година“, сподели, смеейки се, бай Деян.

Понякога ходи чак до стадион „Ивайло“. Не пропуска мач на любимия „Етър“, когато го дават по телевизията. „Гледам всички мачове. Не изпускам и най-големите – нито „Челси“, нито „Ливърпул“, „Манчестър Юнайтед“…, каза бай Деян, който е първият председател на „Етър“ от 1957 г. нататък и е най-дългогодишният му ръководител в близо 100-годишната история.

По обяд тръгна с близките си за ресторант „Янтра“, където ще отпразнуват 103-ия му рожден ден. 22 души от шест града идват за празника – от Хасково, Велико Търново, Пловдив, Троян, София и Виена. „Внучката идва от Виена, много е хубава, води си рожбата на 5 месеца, която ми е правнучка и се казва София. Ще играя и хоро, ако ме поканят“, обеща бай Деян. Правнучката си София той ще види за първи път. Подготвили са му голяма торта с цели 103 броя свещи на нея, които бай Деян специално е репетирал как ще духне.

Изумително бодрият столетник, роден на 18 март 1920 година, обаче не се сдържа и още сутринта у дома скочи и започна да играе Мъжко хоро.

Бъди жив и здрав, бай Деяне!

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=1byvZkBAfLU

loading...
Пътни строежи - Велико Търново