Баскетболният “Етър-49” стартира с победи сезона

Публикувано на чт, 7 февр. 2019
128 четения

Състезателите на Баскетболен клуб “Етър-49” постигнаха две победи на старта на първенството на региони “Добруджа-Мизия” за момчета до 16 години. Надпреварата за разпределяне на местата между първо и пето се проведе във вторник в баскетболната зала на Спортен комплекс “Ивайло”.
Домакините стартираха с убедителен успех с 93:57 срещу “Дунав” (Русе) пред пълни трибуни. Във втория си мач възпитаниците на Станислав Балъков се наложиха над “Доростол” (Силистра) с 54:51. Великотърновци и в тази среща имаха сериозен точков аванс, но в края се поотпуснаха, което донесе и напрежение в заключителната част. В другия си мач “Доростол” надигра “Светкавица” (Търговище) с 60:42. “Дунав” победи “Спартак” (Плевен) с 61:56, а тимът от Търговище се наложи над плевенчани с 66:58.
“Етър-49” поведе в класирането с 4 точки, пред “Доростол”, “Светкавица” и “Дунав” с по 3. Следващият турнир е в Силистра на 2 март, където великотърновските момчета ще срещнат връстниците си от Плевен и Търговище.
На 10 февруари, неделя, стадион “Ивайло” ще домакинства на срещите от първия кръг на региони “Добруджа-Мизия” и при 14-годишните момчета.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново