Баскетболните “Локомотив” и “Чардафон” започват кампания за честна игра и уважение между отборите

Публикувано на ср, 20 Февр. 2019
25 четения

Инициатива под надслов “В името на играта да бъдем приятели” стартират баскетболните клубове “Локомотив” (ГО) и “Чардафон” (Гб). Тя има за цел да установи дълготрайно сътрудничество и взаимопомощ между клубовете и възпитаване в ценностите, които човек открива в приятелството, в упоритата тренировъчна работа и в играта баскетбол.
Идеята се заражда спонтанно вследствие на трудностите, които треньорите срещат в ежедневната си работа, състезателния процес и с оглед на понякога крайните конфликти между клубовете.
Надяваме се да срещнем подкрепа и от други треньори, които биха се включили в инициативата, споделиха инициаторите. Основната идея е младите спортисти и техните треньори да дадат пример, че борбата на терена трябва да е в духа на феърплея, да възпитава взаимно уважение, коректност и честност. Този апел се отправя и към публиката, която е до голяма степен и решаващ фактор в крайния резултат, но често се стига и до опорочаване на играта.
Първата проява, с която ще се даде старт на начинанието, е срещата между отборите инициатори “Локо (ГО) и “Чардафон Орловец” на 17 март от 11.00 ч. в зала “Никола Петров”. Това е и една от първите спортни изяви, с които локомотивци отбелязват своя 10-и рожден ден. Предвидени са и редица открити тренировки и лекции от специалисти.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново