Баскетболистките на Поликраище – трети в игрите на малките селища

Публикувано на ср, 10 Юли 2019
91 четения

Баскетболистките на “Росица” (Поликраище), водени от треньорката Маринела Агаларева, защитиха славата на Поликраище като баскетболно село и завоюваха бронзовите медали от Държавните игри на малките селища. Първенството тази година се проведе в Аспарухово, община Дългопол. В баскетболния финал за момичета до 14 години участваха отбори от Вълчи дол, Велики Преслав, Сунгурларе, Перущица, Дългопол и Поликраище.
В предварителната група девойките от Поликраище победиха Сунгурларе и загубиха от Велики Преслав. Това ги прати в битката за бронзовите медали, където съперник им беше отборът на домакините от Дългопол. “Получи се много драматичен мач, две минути преди края домакините водеха с 2 точки, но в крайна сметка ние наложихме волята си и победихме с 4 точки”, разказа треньорката Маринела Агаларева. “Момичетата играха страхотно и показаха воля в трудни моменти, затова искам да им благодаря за старанието и времето, което отделят за подготовка. Благодаря и на президента на БК “Росица” Румен Тодоранов, който направи възможно участието ни в игрите”, каза още Агаларева.
Бронзови медалистки от Държавните игри на малките селища по баскетбол за момичета до 14 г. тази година са Гергана Димитрова, Елеонора Стефанова, Илиана Лалева, Стела Димитрова, Тереза Попова и Христиана Миланова. Те и тяхната треньорка Маринела Агаларева получиха поздравления за представянето си лично от спортния министър Красен Кралев.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново