Баскетболен клуб “Етър-49” стартира дарителска кампания “Виолетово сърце”

Публикувано на пт, 25 Ное. 2022
120 четения

Състезателите в различните възрастови групи на БК “Етър-49” не заплащат месечни такси и заниманията са напълно безплатни, като този модел на организация е приоритет на новото ръководство, съобщиха от клуба. Всички баскетболисти получиха безвъзмездно и нова екипировка.
“С цел да се поощрява социалната отговорност и да се възпитават ценности у състезателите на клуба, ръководители и треньори в клуба се обединихме около обществена кауза. Стартираме дарителска кампания “Виолетово сърце”. В рамките на проекта всеки състезател или родител на състезател има ангажимент да дарява минималната сума от 5 лева месечно, което възлиза на 60 лева годишно по официалната банкова сметка на кампанията.
Събраните средства, след края на всяка спортно-състезателна година, ще бъдат дарявани на благотворителна кауза, която БК “Етър-49” е избрал да бъде подпомогната. В този избор ще участват състезатели, треньори, родители и приятели на клуба. Извън минималния ангажимент годишно, инициативата е отворена както за всеки желаещ да дари средства, така и за различни от минималната сума според желанията и възможностите на състезателите в клуба и техните семейства. Даренията могат да се осъществяват по банковата сметка на кампанията или на всяка каса на EASYPAY в страната”, коментира президентът на клуба Мартин Дурчев.
Бившият национал добави, че клубът има за цел да поддържа общност около отборите си, която е ангажирана и има отношение към политиката и визията на “Етър-49”. По неговите думи кампанията “Виолетово сърце” е именно такъв механизъм.
Проектът е напълно прозрачен, като резултатите, събраните суми и дарителските дейности ще бъдат публично оповестявани от ръководството на БК “Етър-49”, каза още Мартин Дурчев. Средства за кампанията могат да бъдат дарявани по сметка в Банка ДСК, IBAN: BG61STSA93000028982495 за Дарителска кампания “Виолетово сърце” на БК “Етър-49” или чрез EASYPAY- Клиентски номер (КИН): 3719104904.
Мартин Дурчев пое родния си клуб преди година и разви изключително активна дейност за подобряване на спортната база. Закупени бяха шест нови баскетболни табла, трибуни и резервни скамейки за залата на стадион “Ивайло”. Ремонтирани и оборудвани са треньорска стая и кабинет за теоретична подготовка на състезателите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново