България гостува утре на Англия със 7 бивши и настоящи етърци

Публикувано на чт, 5 сеп. 2019
626 четения

Седем са настоящите и бивши етърци в националния отбор за предстоящия мач срещу Англия. Европейската квалификация Англия – България е в събота, 7 септември, от 19 ч.
Както е известно, в треньорския щаб са Красимир Балъков, Калоян Чакъров и Станислав Генчев. Двама са настоящите футболисти на “Етър” в отбора – вратарят Христо Иванов и голмайсторът на първенството Даниел Младенов, двама са и бившите играчи на “виолетовите” – халфът Георги Сърмов и защитникът Георги Пашов.
Най-големи шансове да започне като титуляр в мача на “Уембли” от изброените играчи има халфът Георги Сърмов, който от лятото премина в немския “Кемницер”.
Балъков сподели очакванията си за утрешната битка. “Аз като треньор и човек, който се е хванал на тази много отговорна позиция, не мога да бъда негативен. Напротив – винаги трябва да бъда позитивен и се опитвам да бъда такъв, защото само с позитивизъм може да променим донякъде нещата. Реалността си я знаем. Ние ще направим каквото можем, а вече какво ще стане, времето ще покаже. Но Англия е един много модерен и съвременен отбор, който няма нищо общо с онзи от преди 20 години. Чака ни много тежък, но сладък и интересен за зрителите мач.
Ние имаме това, което имаме. Ще работим във времето преди мача и се надявам да имаме малко късмет. Не се случва често да играеш на “Уембли” в Лондон. Смятам, че футболистите ще бъдат крайно мотивирани. Що се отнася до възможностите, ще видим какво можем да покажем”, коментира Балъков.
На 10 септември от 21:45 ч. националният тим на България гостува в Дъблин за приятелски мач срещу Ирландия, тъй като за разлика от другите отбори в групата ни, има само една, а не две срещи. Най-голяма е вероятността именно в този мач официален дебют за националния отбор да направят Христо Иванов и Дани Младенов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново