Българин вече 5 г. тренира в Академията в Лестър, предложила партньорство на “Етър”

Публикувано на чт, 20 Дек. 2012
146 четения

Вече пета година се обучава във футболната академия на Brooke House College в Англия, която предложи сътрудничество на ДЮШ на “Етър 1924”, 19-годишният българин Маргарит Георгиев. Той е първият ни сънародник там, избран от главния мениджър Бен Уотс да учи и тренира там. Издръжката му в размер на 20 000 паунда годишно се осигурява от колежа, като там е настанен на пълен пансион.
Маргарит е от Габрово, но бе във В. Търново на гости на сестра си и разказа за академията. Тя разполага с два изкуствени и 7-8 естествени терена. Треньорски екип от 9 души, сред които физиотерапевт и кондиционен спец, се грижи за двата отбора от по 24 момчета, почти всички от които са чужденци. Освен терените, част от които осветени, младите футболисти ползват още балон и зала за студените дни, басейн и фитнес зали. Сутрешните тренировки са между 10 и 12 ч., следобед са учебните занятия, след което идва времето за самоподготовка. Треньорите са изключително взискателни и за проблеми с дисциплината в училище или за занижен успех виновните се вадят от отбора.
През миналия сезон отборът на Маргарит Георгиев е станал колежански шампион на Англия до 18 г. без допусната загуба. Освен че се състезават в колежанското първенство, тимовете на Brooke House College играят и контроли с вторите отбори на професионалните клубове. Самият Маргарит е излизал срещу дублиращите на “Стоук Сити”, “Нюкасал”, “Рединг”, “Нотингам”. Той дори е завършил и треньорски курс, защото колежът дава такава възможност. Според него сътрудничеството между футболната академия от Острова и “Етър- 24” ще бъде много полезно за младите великотърновски футболисти, които получат шанс да отидат там, дори и само за половин година.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново