Балъков: “Моята цел е да оставя “Етър” в групата, а ако влезем в топ 6 – ще е заслуга на играчите”

Публикувано на вт, 19 Февр. 2019
117 четения

Красимир Балъков призна, че ако трябва да избира между 6-ото място и седмото, което дава право на бараж за Лига Европа, предпочита “Етър” да е в шестицата.
“Първата ни цел е да останем в групата, а втората, която се очертава да бъде заразителна за моите играчи, е влизане в шестицата. Без да има излишно напрежение и натоварване, защото сме отбор със скромен бюджет. Ако успеем да го направим, ще бъде изцяло и единствено заслуга на самите футболисти. Те трябва да изберат пътя. Моята задача е да ги оставя в Първа лига, останалото зависи от тях. За да атакуваме Лига Европа, трябва да имаме поне 4 пъти повече бюджет, а аз съм реалист. Целта ми е да стигнем колкото се може по-високо, отборът израства, когато играе със силни отбори. Така че за мен, като треньор, би било много по-добре да сме сред първите шест отбора, но в момента не мислим за това”, заяви Балъков.
Главният мениджър коментира и победата с 3:0 над “Дунав”. “Имахме доста трудности през първата част, не можахме да влезем в нашия ритъм на игра. Много по-доволен съм от второто полувреме. Ние се разбрахме в съблекалнята на почивката, че каквото и да става, ние трябва да си играем играта. Успяхме да отбележим три гола. Няма как да бъда доволен от всичките 90 минути обаче, ако искаме да се сравняваме с тези, които се борят за шестицата.
Трябва цял мач да поддържаме това ниво, което беше през второто полувреме. Радвам се, че през втората част бяхме много ефективни. Категорична победа с 3:0, която потвърждава добрите ни игри, както и доброто физическо състояние на играчите.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново