Бадминтон скуош клуб – Велико Търново, прави открит национален турнир

Публикувано на вт, 18 юни 2019
279 четения

Бадминтон скуош клуб – В. Търново, кандидатства т.г. пред Министерството на младежта и спорта с два проекта. “Първият бе масовият “Спорт за децата в свободното време”, с който имахме за цел да заменим “Спорт за деца в риск”, тъй като имаше заложени за участие в заниманията на две групи деца в риск, а вторият проект бе “Децата и спортният клуб”. Министерството е одобрило само проекта “Децата и спортният клуб”, според който нашият клуб трябва да организира и проведе открит национален турнир по бадминтон за деца под 11 и под 13 години”, съобщи президентът на клуба инж. Димо Димов.
Турнирът ще се проведе от 20 до 23 септември в мултифункционалната спортна зала и в него ще вземат участие над 150 деца от страната, между които и деца в риск. Дисциплините, в които ще се състезават децата, са: единични игри момчета и момичета под 11 и 13 г., двойки момчета и момичета под 11 и 13 г. и най-атрактивната част от състезанието – смесени двойки момчета и момичета под 11 и под 13 г. Методиката, по която ще протече турнирът, зависи от броя на състезателите в отделните дисциплини и възрастови групи, затова тя ще бъде уточнена на техническата конференция.
Средствата, отпуснати от спортното министерство по проекта, ще могат да се използват само за: закупуване на перца за състезанието, купи, медали и грамоти за класираните от първо до трето място в изброените дисциплини и хонорар за обслужващите състезанието – съдии и медицинско лице. Медийната подкрепа се осъществява от в-к “Янтра ДНЕС”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново