Атанас Атанасов взе приза “Втора младост”

Публикувано на чт, 26 сеп. 2019
57 четения

Атанас Атанасов спечели първия за новия сезон турнир по бърз шахмат за ветерани (рапид, 10 минути на състезател за цялата партия), който се провежда ежемесечно в Клуба на пенсионера “Втора младост”. Преходната купа бе спечелена безапелационно от Атанасов – многократен победител в този род състезания, с впечатляващите 8 точки от 9 възможни. Той допусна само две, и то борбени ремита, едното от които с основния си конкурент Младен Гуджев.
На второ място се класира именно гросмайсторът по кореспондентен шах Младен Гуджев с актив от 7 точки, също без загуба, но с четири ремизирани партии. Следва Димитър Цеков с 6.5 точки, мс Иван Илийков с 5 т. и други.
Арбитражът беше поверен на кмс Христослав Панов, който с компетентното си и безпристрастно съдийство допринесе много за колегиалната и безконфликтна атмосфера при провеждането му. Участниците в двата турнира (квалификационния и основния) благодарят на ръководството и уредниците на клуба, без чието участие и добра воля нямаше да бъде възможно провеждането на нито едно от тези състезания, съобщи Живко Хлебаров.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново